Selsema..

Sy hamil 6 mgu. Boleh ke mkn ubt selsema? X tahan sgt dh ni nk tido pun x boleh 😢

15 Balas

Sy pun selsema , bila pegi klinik dr tak berani bagi ubat selsema sebab tak baby tak brapa aktif. Ubat selsema boleh buat kita mengantuk so takut effect kat bby. Apape pun kena pegi klinik refer dgn doktor..

Pergi klinik sis. Bila pregnant xboleh mkn ubat sebarangan sbb mostly ubat selsema buat kita mengantuk. Nanti dktr akn bg ubat yg sesuai. Atau pun sis boleh buat wap muka dgn vicks.

loratadine boleh sis..sbb sy pjn pregnn n saya resdung..sallu mntk dekat doc bgi yg loratadine..doc ckap selamat untuk pregnan

pergi farmasi beli loratadine sis. kakak sy kerja farmasi dia ckp kalai bf mom dgn pregnant blh mkn ubat tu je kalau selsema

g klinik sis.. ada ubat yg sesuai dgn ibu pregnant.. kena ada pngesahan doktor, sbb risau apa² kn

Letak minyak dkt hidung je………..x berani nk mkn ubat….lama2 ok je….

Kalau x tahan jumpa doktor utk dapatkan ubat apa yg boleh ambil

Sye pgi klinik nnti dia kasi yg sesuai untk ibu pregnant

Loratadine boleh. Anyway pegi klinik double check ye

boleh je tp cari yg tk mengantuk punya