Ubat batuk dan selsema

Hai mommies. Nak tanya ubat batuk dan selsema ni sesuai ke utk 1 tahun 9 bulan? Ank batuk teruk sgt. Xnk mkn minum. Tidur pun susah. Selsema pun lama. Demam pun lama. On off demam. Dh 5 hari. Sy dh guna spray sterimar tp x hilang2 lg selsema dia. Sebelum ni x teruk n lama sgt mcmni pun. Mcmana ye? Boleh bg ubat ni ke? Sebelum ni xbg pun ubat dia sembuh sendiri 😔

Ubat batuk dan selsema
7 Balas

kalau makan ubat pun tak berkesan jugak, nt sis cuba bg anak minum air rebusan cengkih. letak cengkih 3 atau 5 biji dalam cawan yg ada air panas baru masak, letak gula sikit je bg ada rasa sedap sikit utk anak. (takut dia tak lalu minum ke apa). biarkan air suam2 sampai anak boleh minum. bg la dia minum time tgh makan ke, or tgh haus. in shaa Allah mudah-mudahan sembuh batuk2 dia. aamiin

blh je klau doc y bg..sbb doc dah bg sukatan.ank sy pun minum..klau xbg mmg lmbt baik..lg kesian.bile makin lme nnt jd infection lain..lendir blh ke paru2 n kena antibiotic plak

Dah jumpa doktor ke? Anak saya pun dah lebih 1 minggu batuk flu tak baik2. Makan ubat pun tak jalan. Check darah rupanya ada virus dlm darah sbb tu tak baik2

if awak pergi klinik, then ubat ni dr klinik. boleh makan. sbb doctor dh bg ikut sukatan baby awak utk mkn. kalau awak beli sendiri better jgn

1y ago

🌻🌻

Kalau doktor yang prescribed untuk anak, ya boleh. Kalau tidak, tak boleh.

kalau doktor yg bagi ubat tu jadinya ok je nak bagi

ubt btuk biasa nya bukan utk 2thun ke atas ke

1y ago

kalau doctor yg bg boleh je awak utk baby mkn. sbb doctor dh bg ikot sukatan dia☺️.