Tadak alahan

Sy hamil 5 minggu tapi lgsung tadak alahan..mual pn tkde muntah pn tkde..kan kbyakan org hamil dia alah mcm2.. Normal ka mcm tu risau jgk

79 Balas

Jgn diminta sis. Sy awal2 pon rsau xde alahan .after 8 weeks alahai truk sgt alahan. Truk rasenye.. selera mkn smua hilanh. Asyik muntah ja kerja

Normal. Tapi jaga2 je. Kadang alahan tu mai jugak depends cepat atau lambat. Alhamdulillah 31st week and takde alahan takde mengidam.

kalo sy 5w blum lg start alahan.. tgu 6w ke atas 😆😂😂 dah mula xleh bau mcm2 n pening2 mual muntah x kira siang mlm.. hehehe..

Jgn risau.. sy start hmil smpai skrang da 23week xada alhan xada muntah2..so enjoy sgt time pregnent ni bdan pon xletih..😊

Sy pulak hnye rse cpt lpar je... Msuk angn plk tu thn lpar.. Dh mkn lpar lg... Ble xmkn ase nk. Muak je...

5y ago

Sy tggu 18mnggu bru scan lg.. Hri tu dh npk bsr sikit.. Tp lme2 dh mkn bnda yg sme dgn xsdap xmhu nk mkn.. Nk mkn yg sdap je...

Sya dh masuk dua buln baru rasa xlalu mkn n pening kepala.... Skrng nasi xlalu mkn bnda lain ok ja telan....

Saya pon hamil 5 minggu pon xde alahan..tp sy ade bleeding😔😔tkut sgt..doc x bg pengesahan pon lg sy gugur ke x..

Saya pun hamil 5minggu juga .. Tapi alahan memang truk.Tak boleh nak mkan.lpas makan mesti nak muntah.

sama macam saya tak ada alahan atau muntah lagi, dah masuk 7minggu tapi saya kurang selera makan ja

normal je xde alahan. sy da masuk 4 bulan, xde alahan pape pun setakat ni. mengidam pun xde. 😃