ibu hamil

Sy hamil 24 minggu bila waktu pagi tgn kanan bhgian jari2 sy kerap kebas bile pegang brg ..normal ke tu ye??..kebas2 ni

2 Balas

Sy kena Carpal tunnel waktu hamil anak pertama ketika usia kandungan 7bulan. Ibu jari sakit sangat kalau ada tekanan, sembuh sendiri ketika anak dh umur 5 bulan. Harap2 kehamilan ke2 ni sy x kena carpal tunnel.

Boleh google/youtube exercise atau physio utk carpal tunnel syndrome (CTS). Biasa je pregnant ladies dapat CTS ni