Bertangas Ketika Hamil

Sy hamil 23 minggu,sy menghadapi masalah keputihan yang bewarna kuning & gatal..dah masuk ubat ke dalam vagina,persoalannya sekarang ni sy nak melakukan cara tradisional, boleh tak kalau sy bertangas dengan mengunakan bahan semula jadi seperti herba2 buatan sendiri atau yang ada di jual di pasaran..Ada tak yang masalah macam sy juga...boleh share tak macam mana nak kurangkan keputihan yang gatal ni..

2 Balas

Tak perlu bertangas Keputihan puan drpd bakteria candida kan? Bakteria suka gula. Jadi, elakkan makanan dan minuman bergula. Minum air kosong secukupnya. Bersihkan vagina secara gentle dgn air shj tanpa sabun/ pembersih vagina. Guna panties yg selesa tak ketat cotton breathable. Kerap tukar panties. Makan yogurt greek tanpa gula.

6mo ago

tak pasti la jenis bakteria apa sebab minggu depan baru doctor bagitau jenis bakteria apa...Tapi kalau puan cakap macam tu rasanya macam betul sebab sy memang suka yang manis2 😅

Sama la saya ada keputihan jgk tp tkda gatal dan sebagainya. Saya cuma brendam dengan air garam..