tak ada rezeki

Sy gugur 8minggu , skrg sdg berpantang baru nk rasa jadi seorang ibu , anak pertama , doakan saya dapat rasa lagi , doakan saya agar cepat ada rezeki lagi . Aminn

36 Balas

amin... jangan risau sis. gugur cepat lekat balik... tapi sis pantang betul2... makesure rahim dan urat peranakan dah urut and tungku betul2. then folic acid jangan stop.. makan makanan sihat. saya lepas sebulan lebih gugur lekat balik. 2nd pregnancy takdak lamgsung bleeding. dah nak masuk 31 weeks.. saya doakan sis dimurahkan rezeki juga.

Takziah sis. Takpe in shaa allah lepasni ade rezeki lain. Sye bulan 7 aritu pun gugur anak first da 5weeks mcm tu. Lepas gugur kene pantang btol2. And klau bole jarakkan minima 3 bulan utk pregnant balik sbb nak kasi rahim betul2 sembuh and kuat. Slalu lepas gugur mmg mudah lekat sbb subur. Dalam mse sama amalkan folic acid jugak sbelum ttc balik ye sis 😊

5y ago

Dua minggu je sis, tpi sye buat sume. Berurut, tungku.

Jgn ptus asa sis.. sy dua kali gugur tengah dan hujung tahun lepas, memang down sangat sis masa tu, dah lah awal2 tahun kawen susah nak lekat.. sy faham sangat perasaan tu, Alhamdulillah kali ketiga sekarang dah 34 weeks. Rezeki takkan ke mana, teruskan usaha, ikhtiar, doa, insha ALLAH 😊💕

Sama la Kita...tgh pantang jgk...7weeks lbh,ectopic pregnancy....tu lah...br NK rasa perasaan jd ibu tu....xpa...blm rezeki Kita lg awak...esok² smpai la tu rezeki kita....Ada sebab knp Tuhan bg & knp Tuhan amik balik tu....be positive n be strong..jgn lemah2 dlm pantang ni ok...💪💪💪💪💪

4y ago

💪💪💪💪💪

Aminnnn. Semoga allah kurniakan sis rezeki anak lepas ni. Jgn putus asa ya. Teruskan berdoa. Sy pun pernah keguguran masa week 9 anak first dlu. Lepas gugur pantang elok2, jaga diri, makan folic acid jgn skip sis. In shaa allah dipermudahkan.

Sama mcm sy sis. 1st pregnancy gugur 8week jgk .hampir setahun skrg baru lekat balik..alhamdulillah now dah 18 weeks. Yg penting pantang betul betul sis . Inn shaa Allah moga Allah permudahkan urusan beroleh zuriat❤

Takziah pn, xpa pasti ada rezeki lebih baik lepas ni, sy pun kguguran awl tahun ni lepas 5 bulan lekat balik teruskan berusaha n jgn stop mkn acid folic tu, bpantang dgn baik pg berurut dan try mrancang guna opk

5y ago

Ovulation predictor kit, alat utk detect waktu ksuburan wanita utk memudahkan planning utk dptkan anak.

In syaa Allah, mudah mudahan baik semuaNya. Allah knows best ❤️ Focus on your recovery and stay strong (mentally/physically) 💕🌸 May Allah makes it easy for you and hubs. Take good care

Insyaallah..jgn sedih sis..Sy pon kgguran thun lps 7/10..7w..Alhamdullilah after ttc 8bulan..lekat lagi..Now dah 24w2d.Allah bg hdiah y pling bmkna buat sy n suami pd anniversary kami..n beday sy..

5y ago

Alamaaakk cah😅

Sye dlu 14w...than nurse suh trus mkn asid folic..3x suci bru sye bcadang usaha lg..alhmdulillah trus lekat..try la sis...insha Allah ad...