Pregnant lepas keguguran

Hai mommy. Boleh tak share pengalaman korg yg pernah gugur lepastu pregnant balik. Kebanyakan sy tgok cepat dah berisi smula, tp sy lambat. Teringin sangat nak pregnant balik. Sy gugur bulan januari smpai skrg belum ada rezeki lagi. Doakan sy ya InsyAallah diberikan rezeki untuk menjadi ibu lagi

43 Balas

sabar sis. saya last year lepas keguguran anak pertama Allah je tau camna perasaan saya setiap kali period datang lambat pastu check upt negatif then nangis kecewa lagi. memang doktor nasihatkan suh cuba lagi 2-3 bulan lepas keguguran tp atas izin Allah juga kan cepat atau lambat je . lagipun badan kena betul² ready baru boleh terima kehadiran si kecik. 6 bulan kemudian saya pregnant lagi. masa ni dh tak rajin nak check upt tapi awal² pregnant macam² komplikasi pulak jadi yg buatkan saya nyaris keguguran lagi sekali tapi Alhamdulillah baby sihat je sekarang dh nak hampir due date. teruskan bersabar sis. selalulah berdoa padaNya. badan pun kena jaga makan minum dan pantang larang biar baby senang lekat.

Saya doakan awk dan suami beroleh zuriat dalam masa yg terdekat in sha Allah. saya just nk share apa yg saya amalkan utk ikhtiar hamil. Alhamdulillah byk membantu. Hopefully dpt beri sinar harapan juga utk awk. Aminnn https://instagram.com/kaksitibidan?igshid=YmMyMTA2M2Y= Boleh check ig ni ya. Kena rajin juga tgk posting dia utk dptkn byk tips kesihatan. Yg penting nnti kena konsisten klu pn buat decide utk ikhtiar product yg saya guna😊😊 in sha Allah bakal2 mommy satu hari nnti yg ada dkt sini, boleh sama2 ikhtiar juga dgn produk ni.

sy ddk dngan mertua kedua sy 3 kali gugur, y last 1/1/2021 ,smpai adik ipar ckp xmalu ke dah gugur banyak kali, okey sy sabar. sampai sy ckp pda suami awk baca sndiri kan cht adik awk ckp g2 pda sy,darah daggin awk sndiri. last kmi kluar dri rumh tu cri khidupan bru, Dan skrg sy disahkan mengandung semula,4bulan 4 hari due 25/1/23 ikut kan ank ke 4 ,tapi y ke tiga gugur ...sy xada amalkan apa2 products pun, hanye merancang sendiri. semoga sis sabar insyallah akan ada rezeki sis antra cepat atau lambat sahaja Aamiin

saya 1st gugur gap sbln je terus lekat.. xplan..rezeki... tapi xde rezeki 9w keguguran... mmg trauma sangat² sebab keguguran kali ke2 ni teramat² sakit.. ckp dengan husband next year baru plan semula..tapi maha suci Allah 3bulan je bersih terus lekat..kami memang terkejut sangat tapi rezeki Allah bagikan..sekarang ni saya agak trauma la jugak kejap² check panties de x darah.. doakan baby saya kali ni kuat ya

2y ago

betol. kalau rasa bnda mngalir tu trus rsau check panties sebab risau.

sye gugur 2kali. 1st oct 2021, 2nd dec 2021. punya menyesal x ikut ckp doctor. doctor kata tgu 3bulan utk next pregnancy. bagi rahim rehat dlu, tpi sye degil, nk jugak kan. lps 2nd pregnancy mmg ikut pesan doctor tgu 3bulan minimum utk elakkan 3rd miscarriage. alhamdulillah now dh 22w. tapi semua nya atas rezeki. kalau Allah kata ada, ada. kalau tak kita as hamba Dia byk kn doa. mintak pdNya.

2y ago

saye gugur 21/4/22 ni skrg pregnnt balik ..doktor ade ckp biar rahim sehat dulu.. kita tak sangka kn yg berisi balik bulan 6 😬😬.. hmm punya alahan teruk sampai demam.. smoga baby sehat jelah hmmm .. doakan dia sehat²

Dik, akak gugur Mac 2020 2 minggu sebelum PKP.. Lama akak tunggu dan Alhamdulillah April 2022 time puasa akak dapat tahu akak mengandung.. Takpe dik, just relax take your time jangan stress sangat sebab takut effect kesihatan awak pulak nanti. In'shaa Allah, banyakkan berdoa dan Allah akan bagi tepat pada masanya.. Akak doakan utk awak dan semua yg sedang TTC, in'shaa Allah..

2y ago

saya dulu pernah gugur17/6/21,lepas tu Sya pregnnt 10/2/22skarg dah sihat dh,dah msut 25w dah

Saya gugur week 11 26/4, period 31/5, period bulan 6 syaa tak datang rupanya, lekat duk rancang sendiri je, tapi rezeki pulak, tapi bertahan week 7 je akhirnya saya kluar spotting bleeding and heavy bleeding, kena mrh jugak dengan doc sbb tak smpai 3 bulan saya lekat, n rahim tak kuat btul lagi utk orgnant. Insyallah sis, semoga sis lekat balik, Semoga dipermudahkan.

2y ago

Sis banyakkan bedrest je sis, mgkin silap saya, saya tak bedrest, sbb saya ada history gugur kan. Masa tau prgnant second tu, sya tak ada tanda mcm spotting pun tak ada, cuma saya peningg jeee. Hari sya gugur tu, sya sidai baju and bnyk sngt gerak, tak tau mgkin dah tertulis mmg bukan rezeki sya. So, mmg strt spotting coklat lps tu bleeding dah mcm period. Banyakkan bedrest ya, atau sis boleh ke klinik utk doc advice kan ap2. Insyallah sis and baby sihat ya

sy 2kali gugur . ank first masa 18w bulan 12/2020 and sy mengandung lg yg second and gugur bulan 1/2022 . and now tngh pregnant yg third 6w . mcm sy mmg susah lekat lps gugur . tp seeloknya rehatkan rahim 3-6bulan baru boleh mengandung . kalau tak risiko untuk gugur tu ada . doakan sy ye mummy2 semua supaya kandungan kalini bertahan sampai 9bulan10hari 🥰🥰

Saya keguguran Masa 12 week...lepas tue pregnant balik lepas 3 bulan.😅 apa yg Saya amalkn,Saya berpantang spt org bersalin..jaga mkn n minum..restkn badan Dan minda.biar Kita x stress n sedih terus menerus ... mkn folic acid n MaMoM hope.pastikn period normal.beli ovulation test n pregnancy test.n than baru plan balik ya bakal ibu.🥰 good luck 😃

sy gugur 2/5. sy start period balik 6/7. sebelum ni period sy mmg regular. tp skrg dah delay 8hari. test pagi tadi naik 2line. line T pekat tp line C kabur. buksn selalunya line C yg pekat then line T yg kabur klu awal preg? ke upt tu yg rosak? sy dah beli upt yg lain nk test lagi pagi esok. klu betul preg Alahmdulillah mmg Allah nk bg rezeki.