Berat beby tak naik

Sy fullly bf..berat beby xnaik ikut pekembangan dia. Apa perlu sy buat 😟 Body beby pn xtembun sgt 😞

7 Balas

Saya tanya lactation consultant mcm mana kalau baby tak naik berat. Dia kata pastikan baby hisap susu sepenuhnya dari 1 breast. So kena breastfeed lama sikit. Breast kita ada fore milk dan hind milk. Hind milk tu yang penuh lemak, so baby akan dapat lebih nutrisi dari hind milk. Selainnya, mummy kena cukup makan supaya susu banyak untuk baby. Tak perlu sekat makan. Tengokla makanan apa yang boleh buat susu kita banyak. Macam saya suka makan coklat, susu banyak lepas makan coklat. Happy mummy yields more milk ☺️.

3y ago

Tq sis🥰

Sebijik mcm sy sis..sejak 4bulan berat naik sikit2 je..ank fully bf..sekrang da 7bulan berat bru 5.8kg je..asyik kena perli dgan nurse..geram taw..tpi sy xrsaw sgat sbb sy taw bdan dy lmbat naik sbb dy terlalu aktif..menyusu kuat betul..mkn pun ok je..suka tgok bby lain bdan tembam2 kan tpi ank kita kurus je..

3y ago

Kan.. Kdg2 smpi over thinking 😅

ank sye lpas jew lpas pntang..trus x naik berat badan..umo dh msuk sethun baru naik..sbb tukar susu Fernleaf full cream..

3y ago

yupp..

Awk makan makanan yg berkhasiat ye supaya bby dpt serap zat tu..

3y ago

Aha da cuba jaga diet.. 😊 Harap2 beby naik cikit beratnya

Samalah saya.. Takpe normal kalau fully bf

3y ago

Aha.. Tula fm dia xnak..

Yang penting tak turun berat nya

Baby bp bulan...

3y ago

Beby nk masuk 5 bulan..