alhamdulilah 37 mggu 4 hri..lahirnya puteri berat 4.07 kilo...beby kena than nicu..sbb nk pntau beby..ada pglaman mcm sya tk..risau sbb beby sihat knpa perlu tahan..

Kenapa perlu than beby kt nicu sedang beby shat..cma berat je 4.07..dktor ckp kna pntau

11 Balas

Macam pelik je... Kan awak ibu kepada baby....patut awak ada hak untuk Tanya detail... Bukan 100% dengar je apa dioarang cakap... Dan angguk... Better g je Tanya... At least kita tau... Lagipun awak dalam pantang kan... Jangan pikir bukan2... Tak baik untuk kesihatan nanti

Anak2 saya 2,2 kena tahan nicu lepas bersalin. Sebab besar. Anak sulung 4.41kg. no.2 4.13kg. doktor nak pantau gula baby. Kalau ok dalam masa 24j je. Nanti baby boleh keluar.

4y ago

Bersalin czer sis. Anak sulung 38week doktor paksa sbb tekanan darah naik. Doktor ckp kalau nak tgg cukup masa anak boleh cecah 5kg.

Saya bersalin anak ketiga berat 4.2kg , sya tinggi 148 je tapi baby tak kena tahan pape pun . tapi baby saya takde kuning . maybe baby sis ada pape kot

4y ago

Ok

Xperlu risau. Baby cuma kena monitor gula dlm drh sbb berat bdn blebihan. Ank kedua sy lahir 4.3kg. Dlm 24jam bole blk da klu xda mslh

Sis blh je tanya doc direct knpe bby kne thn nicu... Ade masalah apa2 ke

alhamdulillah selamat lahir. congrats. inshallah semua okay.

Baby besar tu, mesti doktor nk cek gula baby.

Tahniah sis..Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Mungkin kuning x sis. Doc ade update pape x?

Bb besar tu, doc nk cek gula biasanya