Ni lendir apa?

Hi, sy first pregnant skrg dah 39w. Due date 15/11. Masa sy kencing keluar seketul lendir ni. Ada yg tahu tk ni lendir apa? Keputihan ke atau apa ya? Perut tkde rasa sakit.

Ni lendir apa?
4 Balas

tk bahaya ibu ni laa mucus plus. salah satu tnda bersalin yg keluar paling awal. ade stengah orang jernih, ada yg putih, ada yg brownish n berdarah. kalau ibu first time mother, 2 3 hari inshallah bersalin. so far, teruskan pantau pergerakan baby, air ketuban, selagi semua normal, tk perlu ke hospital. tpi kalau baby kurang aktif, tk ckup gerak, atau ade leaking air ketuban, air ketuban pecah n berwarna ke, terus ke pac walaupun tk sakit. kalau semua normal, just tunggu smpai kekerapan sakit tu dtg 15min sesekali. bru ke pac. inshallah tk perlu tunggu lama2 untuk labour.

sy sllu prhatikan bnda ni...😅😅setiap kali lpas brsama suami jarak 24jam mcm tu,bnda ni akan kluar...tak kira msa prgy ataupun tak...

1y ago

smga d prmudahkan urusan brsalin sis..sy pun tnggu hari jgak...mnggu ni 38w...x sbar nak jmpa bby..🥰

Keputihan sbb sy sblm ni pon ada keluar mcmni ..

1y ago

takpe sis keputihan ni tak bahaya saya amik masa seminggu jugak nk kluar lendir darah lepas kluar keputihan mcm tu

sy rasa cm keputihan je tu.

1y ago

Selagi keputihan tu bukan warna kuning atau hijau tak perlu risau. Klau ada simptom gatal2 dgn keputihan tu berubah warna . Mommy better buat swab dkt bawah tu. Risau ada GBS