Sakit perut.

Sy first pregnancy baru masuk 18 minggu. Seharian ni sy kerap kena sakit perut yg datang secara tiba2 . Sakit tu datang sekejap2 dalam 15 saat dan berhenti. Lepastu sakitnya datang balik selepas 10 minit dan berulang ulang seharian ni. Sy kerap buang air besar juga. Normal ke ?

2 Balas

kerap buang air besar tu berapa kali sis? kadang² nak membuang pun punca rahim rasa mcm sakit . ni yg berlaku pada saya la.. awal² tak perasan, bila dah kerap mengandung ni dah faham dah.. tiap kali nak berak je, awal² tu rasa mcm contraction ha . rupanya tanda nak membuang 😅 setiap kali mcm tu sepanjang mengandung.. tapi kalau rasa sakit sangat, tak pasti.. pergi je cek

1y ago

Kerap membuang dalam sehari lebih 5 kali juga. Najisnya cair cair . Nak kata cirit birit pun bukan sbb masih boleh tahan dan sempat la nk pergi tandas. Betul sis sy tanya mak sy , katanya macam contraction sakitnya. Sy pun taktahu firstime 😅

Kerap buang air besar tu normal, sy alami juga. If sampai keluar darah tu kena pergi hospital la. If sis risau pergi aje check.