Sapa Yg Kna Bsp??

Sy first kna bsp harini.. Result pg dah kna pen merah.. Meh la share sapa yg senasib.. Korang kna bsp sbulan brapa kali?

43 Balas

Bsp kena bt sampai 2minggu sblm tarikh due sis, 😅🤭🤭mmg jenuh kena 4kali sehari dlm sebulan kena buat 2 Kali.Saya kena bsp disebabkn berat Naik 2kg pada kandungan masuk 26minggu minum air gula bt Kali ke2 masa tu, tapi mslh nya bacaan pagi sbln minum air gula 5.1 sangkut bacaan slps minum air gula ok 6.7 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️..start dari minggu ke 28 kena bt bsp🤭🤭🤭...adoiii penat ,kdg bacaan bsp boleh jadi hypo plak..pnh 2kali bacaan pkl 12 3.9/3.8...mkn mcm biasa gak tapi tu lh results pelik2..mkn lebih sikit skjp je Naik 5.5 paling tggi spjg bt bsp .

x nk merah pagi control mkn sehari sebelum bsp😊 mcm sy, esok nk bsp,hari ni mkn nasik skali je, tgh hari,mkn sikit, mnum air kosong byk2.kurangkan amik gula,mkn buah2, last mkn pkul 7mlm..pastu klu lapar sgt2,kunyah biskut dan epal hijau je...air kosong tetap mnum...bsp esok pg x merah...hehe..

5y ago

nnt nk try tgk. .hopefully ok

Setiap dua mnggu bsp.. Xlarat turun naik farmasi beli je alat tu.. Senang sendiri buat.. Jaga makan okay.. Banyakkan minum air kosong.. Sy xtinggi gula pun.. Paling tinggi pun 6.1 pon kena gak.. Sampai 37mnggu kena paksa bersalin 🤣

5y ago

Tahu utk kebaikkan kt tp leceh kan.. Haha susahkan pun ade..

first tu pkui 8 pgi dh ok 4.1..saya pun baru kena pen merah time tu pkul 10 pgi naik 7.6..kna marah ngn misi🤭..pukul 3 tdi dh okey 4.9 tggu pukui 8.30 mlm plk hihi..mcm biasa posa 2 jam selepas mkn sblum bt bsp...

sya sepanjang buat bsp . alhamdulillah semua ok .jumpa doktor pakar pun alhamdulillah ok .cuma sya kena serah diri awal seblom due .sya skrg tggal tunggu ary .semoga segala urusaan kita dipermudahkan

Baru minum air gula pd khamis lepas... Tp till now kk takde call pula...mungkin take time kot.. Selalunya nak tahu sangkut ke tidak ambil masa brp lama ya? Risau xtahu result

5y ago

mcm sy 2nd time minum air gula. .egt result ok. .rupanya sgkut. 2mggu bru dpt result

Sya 2minggu sekali.. Kena jaga makan.. Jgn sampai lost weight pulak. Manis ambil juga tapi kena control.. Jgn x ambil langsung.. Skg counting days.. 😘😘

Seminggu 2 kali. Huuu..x lalu betul nak kena prick jari ea. Sebulan sekali kena jumpa dietation. #redha. # kena jaga makan dgn berat badan 🤣🤣🤣

2 minggu sekali kena bsp.... Sbb sangkut masa sebelum makan.... Hahahhaah.... Nak buat gena.... Sekarang ni gdm on diet..... Kena diet betul 9 hb bsp lagi

Sy pon merah sepanjang hari 😅.. kd sy nak semua bawah 5.1, memang merah laaaa.. pagi 5.9, jam 12.30 5.5, tunggu petang ngan malam plak..