Bsp 5.6 mmol sbelum breakfast, tinggi sgt ye ?? Ada x sesiapa yg senasib dgn saya, kna mkn ubat ?

5 Balas

tinggi sikit,sepatutnya bwh 5.3,sy ada gdm mmg 5.6 tu tinggi,ada doktor yg baru sekali naik trus on ubat,tapi ada doktor yg suruh pantau dlm masa sebulan klu masih tinggi baru on ubat klu tak on diet saja

5.6 sblm mkn tu tinggi jugak la. kalau ikut dkt buku pink kena bwh 5.3. monitor je sendiri dlu kt rumah. kalau kerap sgt tinggi mybe doctor akn bgi ubt. and tgok balik mlm tu kite mkn ape.

2y ago

lps lunch n dinner 5.6 tu biasa je. yg penting before makan tu kena bwh 5.3

Tinggi tu sis. Sy biasa klu amik drh pukul 8 tu bacaan dlm 4.1-4.4 je. So masih gdm diet control Nnt tunjuk je results pd doc. Doc yg akan decide utk on ubat atau sebagai nya

ade jak sis...mcm sy....kna mkn 2bji 2kli sehri

2y ago

yr sis....xpe lah..asl xkna ccuk insulin ni..

rujuk buku pink