Hb and gdm

Sy dh mnum air gula aritu, 28 weeks. Alhamdulillah result ok. Masa check air kencing 30 week ni td. Adui lekat tinggi paras gula. Dh kena minum air gula lg sekali. Any suggestion, yg blh diamalkan. Bg elok blik bacaan gula

1 Balas

gdm tu akan kekal sampai bersalin nnti. cuma kena control, krg kan karbo, buah 1slice per meal lunch n dinner. xboleh buat as snacking nak2 lagi buah tinggi gula. krg kn air manis dgn makanan manis tapi kena jugak amek supaya x jadi hypo nnti. lebih kn sayur n protein.