baby 2020

Sy dh kira2 tarikh EDD 4/1/2020.. tp ada org ckp bby lahir dlm 38mggu (before EDD) Blh tau x apa sbb dia awal atau lmbt slps EDD.. sbb sy brangan bby 2020 lh.. ? kdg2 bckp dgn baby.. dh bincang dgn baby klu mok kluar awal 1/1/2020.. ? Ada siapa2 tau mcm mna mok bg baby around 39weeks +++ tak?

24 Balas

cakap2 baby,dekat due dlm 37 ke 38week jgn aktif sgt kalau xnk teberanak awal.org ckp kena exercise kan utk senang beranak so tkut beranak awal exercise la dlm 39week mcm tu . haha .. in sha allah .. apa pun yg pnting selamat ibu anak.. saja nk share; sy edd 11/10/19 tp bersalin 19/09/19 sy hari tu kena paksa bersalin sbb darh tinggi. bby pramatang. mmg xda rasa apa sbb belum masanya kan. induce pun xrasa apa. tp sy sembang2 smbil doa kat tuhan.. nasib mau keluar juga sbelum induce terakhir scra normal. bby mau tarikh cantik jugak. 😆

Anak sulung sy lahir ngam2 due date checkin hospital 16hb brsalin 17hb pagi,, Ank no.2 ni dh 37week xde prepare paper lgi, pempers pun xbeli lg,,

Saya 19minggu5hari pergi daftar pun Nurse dah bising terus appoinment jumpa doctor. Pergi je tak lama kalau daftar yg penting semua dokumen sedia lengkap supaya tak ulang alik nanti

Saya due 3/1/2020 insyaAllah...

5y ago

Alhamdulillah... semoga dipermudahkan segalanya sis ☺️