8week6day

Sy dh 8week6day tapi scan hanya kntung shj... Ikut size kantung bru 5weeks...klu last piod 17/12...adakah sy keguguran?? Sbb dktr pn xbleh bg pape keputusan...musykil ..

8 Balas

Kalau 5 weeks janin x nmpk lg. Tp kalau btol 8:weeks, sptutnya dah nmpk janin and ada heartbeat. Try scan lg after 3 weeks. Tanda gugur mmg bleeding... Kalau xde bleeding masih ok. Cuma perlu pg check takut janin x survive (no heartbeat), kena bt d&c

Insha allah doa yg baik² je sis...semoga ad rezeki sis ngn suami...kdg² mesin scan tu problem...mesin scan tu dh lama...sy pnah jgk bleeding...lari seminggu jgk...sebab xmkn nasi sama...bby lmbt nk besar..sbb tu kita di galak mkn kerap...alah cmna pon mkn jgk

Saya 11 week belum ada degupan jantung lagi...but doctor swasta maklum selagi tak ada bleeding xpe, tunggu sebulan lagi...so, yang penting stay positif..moga2 kandungan puan dan saya tak apa2..

4y ago

Sy da kena refer epau..sy x de kuar darah tp doc nak refer...pergi la...semoga ade rezeki sy....dr jelebu ke hosp seremban plk nie...

Kalau ada bleeding tu threatened miscarriage.. Sy pernah dlu.. Tp kandungn sy xdpt diselamatkn.. Harap2 sis ny ada rezeki.. Klau xada, sis leh cuba lg.. Sbb sy lps tu pun pregnant balik..

slunye ade kantung ade la bby cuma mgkin msih sgt kecik. xd bleeding ahould be okay kot.

4y ago

owh yeke. bleeding tp upt positif lg agknye. insyallah ade bby cuma kecik

Sya 8week5day,2 minggu lps g scan,tpi scan bwah,dh nmpk jantung

saya 6 week dah nmpk heartbeat tp scan melalui bawah

4y ago

saya scan dari bawah ritu sbb ada kes. takut kandungan luar rahim so dia nak tgk ada ke tak. awak tggu lgi 8 9 week In Shaa dah nampak

sy 8w dah nmpk janin n ada heartbeat