Usaha Hamil Tapi Tak Tahu Waktu Subur

Sy dh 8bln kwin, tapi belom hamil. Sdihnya rs. Sy cuba nk trace ble wktu subur, tapi masalahnya period sy xtratur. Xtau bila waktu subur n tak tau smpai bila kna berdua cmni Mama2 yg ada pngalaman kira wktu sbur org yg period tak teratur blh share x mcm mne? Sis is feeling down right now ??

31 Balas

Jangan stress, boleh cari maklumat tentang TTC dkat fb or google. Ada banyak method cuma rajin dgn tak saja. 1) install applikasi Fertility friend 2) Beli thermometer 2 decimals jenama omron klau tak silap. 3) Beli OPK test kit 4) Belajar tentang Cervival Mucus wanita 5) BMI klau boleh bg normal 6) Control stress 7) Kena belajar tentang kitaran period. Awk kena paham cara badan awak bekerja. Awk kena kenal tubuh badan awk sendiri. 8) Kena ada kerjasama dr suami jugak, bab ni tak boleh syok sendiri kena ada team work la org kata. please stop smoking if husband smoking la. 9) baru 8 bulan kawin, bayangkan yg 10 tahun keatas kawin masih belum ada zuriat. 10) kena ingat. Kita rasa kita ready tapi Allah swt lebih tahu bila kita ready. So think positive dgn aturan Allah swt. IMPORTANT NOTE Jangan sesekali percaya dgn supplement or ubat ajaib ye..

4y ago

Ok noted. Thanks for sharing