salam semua

Sy dh 39Weeks 4Days today... Ni anak nombor 3.. Anak2 sy yg 2 tu lelaki.. dua2 Sy lahirkan (dpt tanda turun cecair) pd 37minggu kandungan.. So yg ni.. Alhamdulillah rezeki allah bg dpt girl.. So symptom semua lain.. N smpai sekarang.. sy x ada tanda2 nak bersalin.. Risau juga.. tp bby gerak dgn ok.. Smlm ada la sakit mcm kat ari2 bwh ni.. dlm stgh jam tu sahaja sakit tu berulang2.. lepas tu x ada.. Apa patut sy buat ye.. FYI.. dgn 2 pengalaman anak sy ni jenis dpt tanda2 nak bersalin tp x rasa contraction selagi x betul2 nak keluar... contoh.. anak pertama keluar lendir2 jernih.. pastu, pegi ke hospital.. smpai hospital trus dh 8cm.. sy x rasa sakit sgt.. cuma mcm kejang2 dan tegang2 di bahagian bwh.. anak no 2 sy dpt rse contraction sikit.. itupon masa tu dh tahan labour room sbb sy g check bukaan saja2 mlm tu.. siang tu dh turun tanda.. tau2 mlm tu dh 5cm.. masuk labour room dorg pecahkan sikit ketumban.. time tu bru rasa sakit.. tu pon dh 7cm.. lpas sejam dua sy selamat bersalin.. yg nombor 3 ni je lain.. xde apa2 hint atau apa2 pon sakit.. sakit biasa2 kt ari2 ada laa.. cuma xde la sakit sgt?? Apa patut sy buat skrg? Maaflaa panjang sgt... Hope dpt nasihat yg membantu... TQ all.. ?

1 Balas

Masa mengandung ni ada GDM tak? biasanya kalau ada GDM in diet control bersalin 40 weeks