prgenent

Sy dh 18 weeks,tapi blom rase baby gerak..slalu baby gerak weeks ke brape??

26 Balas

Sy 19 w blm rasa lg.. Tp xtaw la sbb ada je rasa mcm angin gerak2 dlm perut. Xsure baby atau angin... Hahaha. Mcm kena garu2 je drp dlm perot tu... Tp kalo jntung baby tu mmg jelas nmpak dkt perut duk dup dap dup dap laju2.

Sya baby mula gerak 16minggu sekarang usia kandungan dh 17minggu lebih baby lgi aktif... Akk masa temu janji doktor ada tnya x bby gerak ke x? Sebb sya doktor tnya sebb doktor dh mula kira bacaan jantung dan gerak baby

Nurse kata masuk minggu ke 20 baru rasa kuat... Saya minggu ke 18 rasa tapi tak kuat.. Tapi bila masuk minggu ke 19 ya Allah ....dia punya aktif macam ambik sepakkan penalti lagi... Sabaq je la

Sy pun dh 18 minggu..tp dh rasa gerakan bby awl time 13-14 minggu lg..kadang ikut org jg tu mommy..tggu lg 2 minggu, InsyaAllah mommy akn terasa jg tu bby gerak..😍

Nak tanya sis ade bersama dgn suami tak sebab i dah 16w semalm ade bersama dgn suami baru i rasa baby bergerak kalau boleh try bersama kalau nak rasa baby....

4y ago

Iyeke ? 😂

saya pon 18w jarang2 rasa gerak bedenyut.. mlm td kul 3am dia aktif lak... seronok nye la walaupon slow je... org kata 20week br dia kuat tendang

Saya 17 weeks mcm tu tp skrng dh 20 weeks aktif sngt menendang..rsa happy sngt² semoga dipermudahkan utk saya dan sis juga ye

20mgu rs kuat sikit dia gerak.. mla2 rsa 17week. tp pelahannn je.. skli dua kli.. ni dh 21 week bkn main dia.. 😍

Kalau anak pertama biasa lambat rasa, saya sekarang mengandungkan anak k3, 16w dah rasa pergerakan yang halus

Klu anak pertama lambat ckit rasa gerak.. Sy aritu 17 week rasa mcm bdenyut2 je..20 week ke atas baru rasa byk

5y ago

tumpang tanya berdenyut2 tu mcm mna sis? rasa kat area tmpt yg scan ada baby ke? rasa juga kadang2 mcm berdenyut sekali dua tp tak pasti tu usus ke baby yg bergerak. conpius sis 😅.