uri di bawah

Sy dh 16weeks, td pegi kkia utk scan, doc kta uri kt bwh skit.. ada sesapa mom to be boleh share pengalaman x?

19 Balas

Mas nasehat kan sis.. kalau dpt elakkan lah buat kerja umah dulu.. rehat..sujud lama sikit..inshaAllah nanti uri naik.. nanti jadi mcm mas ni tak dgr nasehat... pagi dok syok2 cuci tempat kucing.. bagi ank mandi.. tuptup bleeding.. kena admit..terpksalah berkampung sampai beranak..

4y ago

Terima kasih.. Insyaallah sy ikut nasihat sis..

Sye pun mcm awak mse scan prtme ritu, tpi doktor kate sbb awal lagi. Lpstu scan kli kdua dktor da x ckp psl uri kebwah da. Kira da oky .. tpi jgn angkat berat , jgn lasak sgt , kalau penat rehat , jgn pksa diri .

4y ago

Sesama 🌹 😉

Saya tengah alami ni 28weeks uri kt bawah. Awak 16weeks ada banyak masa lagi. Saya kalau 32weeks saya punya uri still kat bawah doktor terpaksa tahan saya sampai 38weeks and ceaser.

4y ago

Semoga dipermudahkan urusan sis

Awal lagi tu puan. InsyaAllah dia akan naik. Ataupun puan boleh follow ig @eja_confinementhelper & baca nota2 pada highlights dia. Ada topik passl lowlaying placenta

4y ago

Thank u so much puan...

saya la ni sis dokter srh refer pakar lps buat detail scan sabtu lps ... jom la kita amal kan sujud lama2 sis.. insha allah allah permudahkan urusan kita..

4y ago

Insyaallah sis... aamiin..

Kita haritu 10 minggu bleeding . Doc ckp sbb uri dkt bawah . Tapi doc ckp jgn rsau . Sbb banyak ruang lagi untuk uri berada dlam kedudukan yg spttnya .

4y ago

Owh lega skit dgr.. tq so much

Sy 16w uri kat bawah lagi. Scan 20w dah naik atas. InsyaAllah akan aik gak tu. Cuma jgn bersama lagi, jgn buat kerja2 berat, jgn angkat berar

4y ago

Tq sis dgn nasihat

Sy scan kat kk pun doc ckp uri kat bawah sket. Tp bila scan kat swasta sonographer tu ckp kedudukan uri okay je. Huhuu

4y ago

Owh yaka? Semoga yg baik2 sja

In shaa allah , uri akan naik nnt. Byk masa lagi utk baby pusing2 kedudukan dia. Doa byk2. Semoga dipermudhkan 😊

4y ago

Aamiin..tq so much sis

Nati 28w doc akan scan utk cek semula kedudukan uri....skrg ni uri masih blh berubah tmpt

4y ago

Thank u sis