assalamualaikum.. nak tnye.. 16weeks, uri sy masih ke bwh..adakah bahaya utk sy n baby? pls share.

pls share tips

11 Balas

16 weeks too early utk jgka sama ada uri tu akn kekal ke bawah atau tak.. Sebb byk lg ruang utk baby tu bergerak.. InsyaAllah uri tu akan naik.. Ape yg perlu dirisaukan if scan 24 weeks or 28 weeks still bwah atau masih ttup laluan mybe doc pakar akn bg tarikh utk u warded la.. Dorg akan monitor, tkt bleeding ke ape..

Sy dah 1 bulan lebih kena Duduk wad sbb uri Bawah.. Kena Duduk wad dari 28 minggu.. Kena stay sampai bersalin.. Skrg dah 35 weeks tggu nk caeser 2 minggu lagi..

Ada masa lagi tu ujtuk dia naik. Awk boleh try sujud lama2 & time tdo tu letak kaki atas bantal bg tinggi. Bantal tu letak kt hujung kaki/katil

2y ago

terima kasih share tips kt sy.. nanti sy try..

Masih awal lagi inshallah.. dia boleh naik. Cuma nasihat sy. Bila uri bawah ni sis jgn lasak sgt ya. Bykkn berehat tau.

2y ago

ye..baik².. terima kasih atas nasihat ye

16w masih boleh pusing. InshaAllah. Cuma jangan lasak, mudah bleeding dll haritu doktor saya cakap. Take care awak

2y ago

tq awak..share tips n pgalamn kt sy..

Tak bahaya, jangan buat kerja berat2. Sy 28w baru naik uri ikut baby. Lambat tapi insha allah akan naik

sy 33w baru naik , sy buat sujud lama2 pastu hari2 ckp dgn baby tlg naikkn uri

16w masih awal sis insyallah posisi nya akan berubah seiring tumbesaran baby.

2y ago

baik sis..terima kasih ye.. share tips

Masih awal, mmg kat bawah. Nnti akan naik sendiri. Sy 28w baru naik

saya masa 34w+ uri naik.. bykkan rest ye puan

2y ago

baik²sis.. tq share pgalamn ye sis..