Pam susu utk nursery

Sy df anak sy. 2 minggu lagi akan masuk kerja. Mcm mana ya nak sediakan stok susu ke nursery? Mcm mana nak tahu berapa oz baby minum? Tq

2 Balas

skrg bby 3bulan la kn, klau ikut demand bby 3bulan 3oz skli minum utk 2-3jam .. sis boleh try buat dlm msa 2mggu ni, sbb yg sy ckp ni based on anak sy .. lain baby lain demand .. n klau dh dpt hasil dia, tgk pula brp jam sis nk hntar dia kat nursery tu, klau 7am-6pm contohnyaa, bru prepare brp botol utk baby minum sehari kt nursery .. nk senang, tuang terus susu tu dlm botol, jdi pengasuh senang amik 2-3jam 1botol, smpai sis amik baby balik .. sedia lebih xpe, jgn kurang, janji susu tu xbiar kt luar, letak dlm chiller, boleb tahan 3hari klau xsilap sy 🥰

Depends on demand baby skrg. Usually baby 3m minum 2.5oz or more. Tak sure if baby sis lebih dari tu. Anak saya 3m minum 3.5oz. Saya nk share tp panjang sgt nk type. Better sis search kt tiktok so sis nampak dgn jelas cara prepare ebm tu. Dari penyimpanan, penyediaan, label, cooler bag semua.. banyak yg share di tiktok