Berapa oz susu utk anak 1thn?

Anak sy dah setahun & sy nak bagi susu lembu je. Bukan formula. Sebelum ni df. Anak boleh je minum susu tu, x de masalah tpi sy tak tahu berapa banyak oz kena bagi dia utk 1 sesi ataupun utk sehari. Sy bagi 4oz utk satu sesi tpi dia menangis mcm tak cukup. Sy first time mom so msih belajar. Tolong bantu menjawab mommies. #SeriusTanya #firsttimemom #worrymommy #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Anak sy sehari mkn 3-4 kali nasi.. susu 3-4oz lepas sejam mkn.. bangun tdo dan sblm tdo.. sy selalu tunjuk botol susu kat dia,klu dia nangis2, sy offer susu. Jd kat situ sy tahu dia sejenis nak susu lps sejam mkn..mungkin haus kot😅

berapa sesi sehari? makan okay ke?

1w ago

Mcm waktu pagi, lepas makan cam tu sis. Makanan sume ok je.