DF dan Pam susu

Salam mummy semua, saya nak tanya... sebelum ni baby saya masuk NICU 2 minggu dan saya pam susu untuk hantar ke hospital.. susu memang meriah boleh dapat 5/6 oz.. bila baby dah balik rumah saya DF dan pam sekali sekala sahaja.. sekarang bila selalu DF je dan nak pam susu terus tak keluar ada sikit je tak sampai 1 oz.... tapi bila baby DF sampai terpancut pancut.. kenapa ya ?? Saya risau baby tak cukup susu 🥺🥺#firstbaby #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

sbb demand dari baby, puan. masa kt nicu, puan ransang dgn pam jadi bila pam baru keluar. skrg ni dah ada natural pam which is baby puan. so bila pam dia keluar sikit je sbb baby punya ransangan lg power. cara paling senang, bila baby menyusu, sebelah lg letak milk collector. so susu tak membazir☺️

2y ago

Ouh terima kasih🥰

tanda2 baby dpt susu yg cukup. boleh refer gmbr sy share ni. awak pam selepas baby menyusu ke?

1y ago

sama2 awak🌻❤️. nak banyak ilmu lagi if awak ada instagram/tiktok boleh cuba follow puan noorfazila dan puan nadmasrom ni. dorang ni lactation counselor yg share ilmu penyusuan🌻