Tekanan Darah Tinggi di 3rd Trimester

Hi mommy, ada tak sesiapa yang pernah ada pengalaman yang sama, tekanan darah tinggi waktu hujung trimester? Sy skg dah 35w, sblm2 ni tak pernah ada sejarah darah tinggi.. mcm mana mommy kawal eh? Atau ada apa2 petua tak utk turunkan tekanan darah? Betul ke kalau darah tinggi berpotensi utk kena paksa bersalin awal😅 #firstmom #pleasehelp

2 Balas

ya. kalau bp tinggi risiko bersalin awal. pemakanan sis,masa tidur dan pengurusan stress mcm mana? kena kawal semua tu. lebih bagus kalau sis ada alat check bp sendiri,boleh check di rumah

Semoga dipermudahkan urusan sis. Rasanya salah 1 kena sentiasa happy and tidur rehat. InshaAllah bp akan Okay. Saya pun baru 34 weeks je. Semua Okay tiada masalah. ❤️