Monitor tekanan darah

Hi mommies, nak tanya ? ada tak sini mommies yg kena monitor tekanan darah. sebab kenapa ya ? sy kena suruh monitor tekanan darah. dr yg biasa cek sy tkde jdi dr yg baru pula cek tiba2 dia tulis monitor bp . bp sy normal je tk tinggi tk rendah, bole jadi sebab berat sy maintain ke ? dr tu pun tkda bgtau sy knpa perlu cek tekanan darah. sy bingung dgn nurse sekali bingung . dh kena buat bsp kena monitor lgi bp 😅😅

2 Balas

Dulu saya kena check bp sdri juga sbb heart rate tinggi, bp normal saja. Last check bulan 12 tahun lpas. Pastu skrg doc suruh check balik.bsp pun sama. Skrg kena check hari2 dah sbb dia kata bacaan tinggi padahal nurse kata ok jer sblm ni

Sama lah. Tapi bp tu saya cakap nak buat dekat rumah je. Sebab ada machine. Malas nak ulang alik seminggu sampai 3-4 kali pergi kk. Jenuh 😂😂😂

2mo ago

sy pun ckp buat bp kt rumah je . jauh sgt nak ulang alik ke kk 😅