Batuk malam ketika baring/ tidur

Hi, sy dah pregnant 31 weeks. Dah hampir 2 bulan batuk. Ada tak sapa2 pengalaman asal baring je batuk teruk.. bila duduk buat kerja biasa tak batuk pulak..

4 Balas

sy kalau btuk xhilang2 sy prgi klnik. kalau prgi hospital dr xkn bg ubt, dy just suruh hbskan ubt dri klnik je. kali prtme prgi klnik xhilang2 jgk. kali kedua prgi klnik brula hilang n sakit tekak ke tekak gatal ke sume dh hilang alhamdulillah sgt. sbb dr bg sy ubat ni. ubt ni xrse cm ubt pun sbb dy campur dengan madu .. ble malam2 nk tido telan je ubt ni , rasa xteruk sgt ble nk tido malam. lps dh hilang batuk sy konsisten lg smpai sakit tekak, gatal tekak hilang. alhamdulillah xsmpai smnggu dh hilang mslh batuk sakit tekak, kering tekak sy. aand ubt ni ssuai utk pregnant .. ubat ni ubat herba.. kat lazada ade, kat farmasi xtau ade ke tak. sebab sy prgi klnik swasta.. sy 3 mingu lebih batuk xhilang2 lpstu prgi hospital, diorg buat covid test. last2 positif covid. lpstu prgi klnik yg kdua kali tu. dr bg ubt ni . brsesuaian dgn kandungan sy . pas dh baik dmm batuk sume, buat scan detail kt hospital dr ckp baby okey tkde mslh.

2y ago

sama2 sis😁

saya sama gn awk sis 3 bln batuk non stop smpai doc diagnos asma,,but o&g kt lung sya sgt clear,,cm2 petua sya buat dr bln 5 ,,6 & 7 ,,on antibiotik,,mkn ubt btk yg disarankan,,smpay giveup,,mlm la plg seksa sb bring batuk smpy ad 1 msa pkl 5 pg cr klinkk amik nap,,ari2 pkai panty asal batuk je terkencing,,blk kpg ibu kata trkk sgt ni batuk so ad org ckp cr org pandai berurut area dada n blkng dada utk hilgkn batuk,,jg usik perut tp bhgian dada utk dia bkk rongga penafasan,,mula tu takut jgk la sb ad org kta pregnt xleh berurut apa smua,tp asbab doa ibu sya ,,sya ikut nsiht dia alhmdulilah Allah dtgkn sya seorg hmba Allah ni urut sya bhgian lungs ,,dpn blkng smua,,alhmdulilh sis bln ni hilg segala btk sya,,dia kta pembawakn mngdg,,cuma sis cr org yg pandai urut if dh try cm2 cara x ok,,inshAllah sya doakan sis smga cpt sembuh,sya dh rsa seksa batk 3 bln tdr pn dudukn sis kkdg sndr kt dindg bdn

2y ago

Sy pun sama dah ke hospital byk kali cek lung semua clear smpai buat test kahak utk tibi

Sama laaa 31week nk tidur je batuk nk makan minom ape taktahuuuuu takot lak nk makan sebarangan sbb 30week ritu kelua wad sbb demam sepanjang kat ward doc takde bagi ubat batuk pon just ubat sesema dgn panadol masok air jeeeeeee

sy batuk camtu smpai bersalin..tp sy x kire siang mlm..asal baring je batuk xleh kawal

2y ago

Sama la seksa ni rasanya