Tulang ari ari

Sy dah masuk 29 minggu. Tulang ari ari sy makin lama makin sakit smpai ganggu pergerakan sy. Normal ke? Atau certain orang je yg alami benda ni??? #firstmom #pleasehelp

15 Balas

Normal. Sy pun mengalaminya ketika kandungan 29 minggu. Rasa sakit tu sampai nak jalan pun kena perlahan lahan. Tapi jangan risau, lama² nanti ok je... Btw hari ini sy check up dengan nurse kk untuk kandungan 33 minggu, katanya kepala baby kat bawah. Mungkin waktu yg sakit² tu kepala baby tengah nak masuk laluan kot. Sekarang pun ada rasa sakit tapi xsesakit sebelum ni..

Sy masa mengandung baru2 ni jd mcm sis.. masuk 34w sy lgsg xleh baring mengiring & xblh jln.. mmg naik kerusi roda. Lps je bersalin.. kena panggil bidan, urut balik bhgian tu.. even dah hari ke 21 sy berpantang ni masih rasa lg sakit sikit²..

1y ago

Sy beli sndri sis kerusi roda sbb dlm masa sama sy ada mslh tulang belakang jgk

saya nak mula berjalan atau bergerak waktu baring, memang kena pegang bahagian tu nak bagi kurang sikit, As in kita ampu dia. Memang sakit. Dari 7 bulan sampai sekarang dah 9 bulan.

Saya pun alami yang sama. Makin dekat nak melahirkan. Tulang bahagian pelvis tu makin mengembang sebab kedudukan bayi makin lama makin hampiri laluan keluar

saya sakit gak. .bhgian bwah tu hari2 skrng msok 35week dh. kejap je msa brlalu 37sy kena serah diri doa kan sy n baby slmt nya. guyz. .

1y ago

kenapa kena serah diri 37weeks ?

saya pun 29 minggu...sakit jugak kat situ. kalau nk bgn, samada dari lantai atau katil lagi sakit. kalau terlebih jalan, lagi terasa.

saya pun 29w+ makin sakit kat bahagian ari2 sbb haritu doc scan kepala baby dah menghadap bawah. tu yg sakit tu.

nanti masa checkup try tanya nurse and doctor ...biasa laa makin besar usia kandungan kn...

saya masa pregnant haritu pun rasa mcm tu.. tapi nnti lama lama okay. jngan risau

normal sis,,baby tekan rahim kita nanti mudahkan kepala baby masuk laluan