Baby breech

Hi, sy dah masuk 28weeks hari tu scan dktor cakap baby still xpusing lg dalam kedudukan punggung kebwah. Soalan sy baby akan pusing dalam brp weeks ya? N kalau tetap xpusing doktor boleh pusing kan ke?

2 Balas

Selagi ada space dlm rahim, baby still boleh berpusing. Tapi kalau dah masuk 34w baby masih songsang, biasanya doc kk akan refer ke hospital. Hanya doc pakar tertentu je yg boleh buat teknik utk pusingkan baby tu. Bukan semua doc boleh buat.

saya baru tnya soalan ni kt doc semalam masa chckup, doc kata 36 weeks tu kedudukan bby da statik, means...kalau masa tu dia songsang kena rujuk hsptl