29w, scan KK baby berat 1.58kg dan songsang. Ada ke mcm saya nanti baby pusing balik? Risau

Salam ibu2 semua. Ada ke yg sudi share baby breech pd 29w tp nanti dia berpusing balik bila dh 36w? Doctor ckp 34w nnti scan balik. Kalau xpusing kne refer pakar. Risauuu#pleasehelp #firstbaby

6 Balas

kandungan sy lebih kurang sis la, 29w & breech..doktor ada cakap tunggu checkup masa 32w, kita tengok masa tu..kalo masih breech, doktor ckp kita tengok sekali masa 36w sekiranya masih breech..week ke 37, dorg akan buat ECV..masa tu kandungan dah matang, sekiranya berlaku contraction..dah boleh bersalin..sy pernah terbaca psal ECV tu, dorg cakap doktor pakar akan suntik satu ubat kat kita untuk relax kan rahim kita masa tu..tapi ubat tu akan buat jantung kita berdebar, bila jantung dah berdebar..br la doktor pakar akan pusing baby tu..dorg cakap tidak sakit pun proses ECV tu..wallahualam la..sama² kita berdoa agar baby kita masuk laluan dia balik..aamin

1y ago

tu la ada tengok juga video doktor buat ECV, nampak sakit la jgk..kita berdoa byk² la agar baby kita pusing kembali ke jalan yang sepatutnya😂😂

sy pn bru smlm.. 31w 5d.. brat bby 1.6kg n songsang.. risau betul di buat nya.. 😅 ngadu kt mil, dia ckp mntk buat air penawar kt bidan kg.. risau amat sbb ank sblum2 nie xprnah kne mcm nie pn..

1y ago

Mcm seram ye pusing2 baby ni. Ada org ckp sakit sgt😂 moga2 baby xsongsang nnti dh 36w. Aamiin🤲🏻

sy 32 hritu kepale bby keatas lagi,18hb ni repeat scan blik,air ketuban 9 atas tong..risau jgk tkot makin kurang doc ckp..

1y ago

Oh ye ke…sy ni kepale bby bru turun bwh,tp doc ckp prt sy byk lagi ruang,tkot bby pusing lagi,,haa tu la jenoh la ke toilet 😂😂Sy mkn timun cina ,,tu pon jenoh nk ke toilet…adoiiii harap2 oke la air ketuban nanti risau jgk

Saya ada tgk video. Boleh try sujud dlm 10 minit 5 atau 6 kali sehari. Semoga baby awak berpusing ye mamy!

sy 3org ank smua breech. yg ke4 ni pn sma jgk 28w5d breech jgk.. brt bby dlm 1kg lbh doc ckp bby bsr

1y ago

tak.. alhamdullilah selepas jumpa dgn sorg ustaz di kwsn umh sy. bby kembali ddk di tmpt asal nya..

baby masih blh berpusing2 lg tu..sy pn scan 28w songsang jgk..34w nanti repeat scan..

1y ago

pernah scan luar pn masa nk confirmkn pregnancy je..xpe kita sama2 pujuk baby kita smoga dia xsongsang2 dah..🤭