Nurse datang rumah .

Sy dah hamil 24 minggu, tadi nurse call nak datang rumah . Checkup sy esok . Kenapa ye nurse nak datang rumah ?? bukan selalu nurse datang rumah selepas bersalin ke ? ?

41 Balas

Nanti dalam buku dia tulis 'mengenal pasti alamat' nak tengok suasana kita tinggal okay ke x, bersih ke x , aman ke x. Takde ape pun tu. Dia akan test bp & perut

Saya pun waktu 24w haritu misi ada datang. Tapi dia call dulu lah. Takut kita takde kat rumah je. Dia cakap nnt 7bulan dan 9bulan dia akan datang lagi.

Masa awal buka buku pink. Nurse memang ada maklum akan datang rumah pada bila-bila masa. Sebab tu nurse KK minta alamat yang kita tinggal.

Dowg bt home visit je.. Cek address tu btl ke x je kot.. Then memg dowg akn bt lawatan skali time preggy.. I pn dowg dtg mse 25w aritu..

Tapi... Sini nurse samasa ibu mengandung langsung tak datang... Hanya baby 20 Hari nurse datang melawat..sekali jeh 😁😁😁

Ye sama lah sy pon dulu nurse dtg rumah . takde pon call2 . taw2 dh ade dpn pintu . terkejut time dh lah tak mandi lg . hahaha

aah..nurse mmg akan ada dtg umah..buat checkup mcm biasa kt klinik..agaknya nk tgk betol ke tak tu alamat umah kita kot..hehe

5y ago

ha'a betul la tue, sy pun tanya nurse aritu kenapa datang rumah 😂 lagi 1 senang utk dy dtg bila kite da bersalin nnt .

Nurse ad jugak cakap nk dtg. Belum lagi kot. Tapi kalau dia dtg and tgk sy bela kucing agak-agak dia marah x...?

kalu klinik KK xde nurse nak dtg...tpi klu nurse KD mmg dtg melawat rumah kot masa pregnant...

nurse kk akn dtg 3* dlm tmpoh kite mngdg.. ikut pd kk kot..kk tmpt sy mang akn dtg mlwt