nurse datang melawat rumah

selalunya nurse dtg melawat rumah buat apa je ye ?sy dah 7 bulan nurse nak dtg melawat umah hujung minggu ni katanya

12 Balas

Kdg2 nurse nk make sure alamat uma kita tu btul, at the same time nk tgok uma bersih ke x.. Hahahahaa.. Kne rajin2 laa ngemas awal2 pg, mndi pg2, kalo nurse call bgtau dulu ok laa, tp kdg2 dpt nurse suka trjah jek. 😜

Dorg nak buat check up mcm kat klinik rutin bulanan tu. Bagusnye nurse main bagitau. Klu kt kwsn sy ni, main terjah jer. Pernah sekali dlu, jam baru 830, mandi pun tak lg. Haha. Hentam je lahhhh. 🤣

5y ago

Sy pown nurse selalu mai terjah je, dgn baru bgun mmg trkjut abeh la, dah la stiap kali nurse yg dtg tu muka lain2

Nurse dtg sebab nak confirm betoi ke sis dok rumah tu dan alamat yg btoi sebab byk kes yg ckp tggl sini dok sana... Sebab apa kes jadi nurse senng nak cari nak melawat lepas sis bersalin...

Dia dtg tp sy balik rumah mak..buat buku kat rumah mil..mmg gilir2,mgu ni mil mgu dpn umah mak.so bila dia dtg sy xde kat rumah..bila sy kat rumah mil,sy wsp..xnk dtg pulak..🤔

5y ago

sy buat kat umah mil tu sbb suami kursus kt kuantan..umah mil kat besut..so suami leh tman sy checkup stiap ahad n gerak balik kuantan lps checkup sy..n mgu tiada checup sy balik umah mak sy..lps hbis kursus balik penang balik..

Nurse datang pantau rumah dalam keadaan selamat x untuk bayi baru lahir. Lantai bilik air, bilik berpantang dan dapur.

Nurse akn tgk rumah bersih ke x, cek nadi, tekanan darah dan urine.. Sy baru je nurse dtg hri ni dan kndungan 9 mggu +

5y ago

Saya xde dye dtg pon.. Huhu ni dh 4bulan dh kot.. Huhu

1st , 2nd 3 terimester . 3 kali nurse akn dtg lawat buat cekup kt rumah sblom bersalin .

Untung die bagthu.. Cm at saya punye KK dye kate xkn bgthu bile.. Dye akan dtg mengejut

biasa nurse dtg lepas bersalin.. tak tau pula nurse dtg rumah kalau blm bersalin

5y ago

Ada. Mungkin utk i u yg ade risiko. Klu saya sbb ada risiko. Tak pasti la klu org lain. Dorg mesti dtg sekali je spjg preggy.

Nak kenal rumah kite sis sng nanti bt rawatan susulan kan..time kite berpantang tu