Nurse call gula tinggi

Hai nak tnya . Tadi nurse ad cll sye , minggu lepas sye minum air gula . Result dia 8.8 nurse ckp gula tinggi . Ap effect ye kt baby n sye if gula tinggi ?

1 Balas

1. ibu mungkin lahirkan baby yg besar 2. kelahiran bayi pra matang 3. melahirkan secara czer (sebab baby besar) 4. bayi boleh alami hypoglycemia (kurang gula dalam darah) selepas dilahirkan 5. bayi berisiko utk obes/dapat kencing manis bila dah besar nanti 6. baby meninggal

1y ago

ibu pun mungkin akan dapat kencing manis selepas bersalin kalau tak jaga betul2