harap ada yg jwb soalan sy ni

sy dah 32minggu.. rasa sakit tmpt yg sy bulat tu.. sakit mencucuk2 mcm angin byk pun ada… blh ke sapu mnyak@ ada x cara atasi utk kurangkan sakit… nk gerak pun rasa terbatas dah sakit.. bila baring susah nk bangun.. cucuk2 sakitnya ni

harap ada yg jwb soalan sy ni
5 Balas

Awak sama la saya sekarang. Sampai keluar masuk hospital ingatkan jangkitan UTI rupanya angin je. Sy sebelum tidur suruh suami urut bahu leher & belakang badan lepastu makan on time walaupun sikit. Slow2 sakit tu berkurang dah

Hmm sama tengah alami sekarang , memang sakit sangat2 , asyik kena urut jee . Mcm angin tapi tak boleh keluarkan . Cucuk2 sangat , tolong bagi cadangan macam mana nak kurangkan sakit tu 🥺

huhu i pernah rasa masa preggy anak 1st, lg2 kalau ada pergerakan baby kat atas tu. what i do, just jalan2 utk redakan then yess exercise really help.

5mo ago

Setuju yg ni juga

Pedih ulu hati. Cuba brisk walk. Jaga posisi dan senam sesuai kehamilan. Elakkan makanan yg buat pedih ulu hati

5mo ago

Sama

Disyorkan jgn pkai apa2 minyak panas.. tkut effect kt bby..