penat

Hi sy dah 32 minggu, lately ni sy asyik penat jer, pergi kerja pun penat ja, tak larat, rasa nak baring ja sepanjang masa. Ada tak ibu2 tau macam mana nak stay bertenaga akhir2 trimester ni?

14 Balas

Normal.... jangan paksa diri.... Kawan saya ada cerita pasal sepupu dia bila masuk minggu ke 30 dia mudah letih sampai pengsan... 1 hari tu dia ada mesyuarat dekat klang..dia kena handle mesyuarat tu.... Tak rehat langsung .....nurse dah larang dia buat keja...suruh rehat.... Dia buat tak endah.... Lepas pukul 2 kot tak salah la... Dia bleding... Sampai je hospital baby tak tak heart beat dah....

Sme la. .da 35w2d. .kalo bole rse nk tdo je. .😑. .bgn pgi 630 siap2 semua. .ank da p skola usbnd da p keje. .pkul 9 msty tdo smntra tgu ank blk dri skola. .lps 2 tghri pkul 2 ke 3 msty nk tdo. .mlm ngntok lg. .alahaii ..btbah je kte ny. .🤗

Waktu kerja sy ok. Memang semangat je buat keje sbb pikir nanti nak cuti bersalin, so kena settlekan semua kerja dlm tangan. Bila balik rumah baru terasa penatnya. Slunya sy akan tido awal lepas isyak tu. Skrg ni dah 32w. Anak 1st.

Tu normal la.. tapi saya alhamdulillah 2 anak sy mengandung masih lagi pergi kerja smp sehari sebelum bersalin.. ofis pulak tingkat 3 xde lift, drive sepanjang 50km sehari.. mmg penat tapi alhamdulillah ALLAH bg kekuatan

Normal sis.. saya masa pregnant lagilah kena ke kelas berjalan.. naik tangga lagi sebab fakulti atas bukit, dah sampai fakulti naik tangga lagi ke tingkat tiga.. berjalan pula ke parking.. tu semua pengalaman sebenarnya

Normal tu saya pun nak masuk 34 mggu..memang rasa berat badan ,rasa nak baring jerr,tp kena gagahkan diri juga memasak,jalan2 sebagai exercise bgi lancarkan aliran darah

Normal..tapi jgn paksa diri..Klau penat sgt kena rehat..cian bby.. Klau nk bertenaga balik..kena tidur dan rehat..✌️

Sm laaaa sy pon rse perasaan yg sma penat Jew nk pegi kerja pon jd mlas plakkk tp kena kerja😅

Sya baru 28 weeks,tapi Dh xlarat nk jalan sangat.. cepat letih,mengah2..bnYk duduk je kt opis

I baru masuk 31 weeks pun rasa penat dah. then rasa sesak and tak selesa bila penat 😢