penat letih

hai ada tak sini sentiasa rasa letih penat. saya skrg 14w5d makin hari makin penat letih tak terbawa diri sendiri dah. tak aktif mcm dulu. tak dpt buat banyak kerja dah. kat pejabat pun saya tak larat nak berdiri lama lama. duduk ja memanjang sampai cramp dah bontot. kalau ada ubat hilangkan penat letih ni kan bagus. saya penat dah lemah badan ni. tak kuat rasanya lembek. sakit kepala lagi sentiasa datang nak hari hari dah. risau mulut orang mengata kat pejabat😔 asyik suruh lawan jangan layan rasa tu. tapi saya dah cuba tak dapat. nak rehat kejap kejap ja harap lah manusia kat muka bumi ni faham orang yg sedang mengandung. lain orang lain badan lain rasa pengalaman mengandung. takyah nak sama samakan kita dengan dia. penat sangat #firstbaby

1 Balas

Faham sangat dgn keadaan ni awak. Saya masuk 10w+ lemas badan takleh bincang, syukur kerja buat tesis dekat rumah je. Bila rasa x sanggup nak hadap laptop tu mau x mau terpaksa baring dan tidur je. Smpi badan rasa lenguh sbb terlebih baring kot. Risau jg tkut kesan kat baby sbb sejak pregnant ni buat krja kemas rmh pn merisaukan sbb asal penat je badan terus keluar lendir coklat. Refer kat dr, dr ckp kurangkan kerja kemas rmh jgn bagi diri trlalu penat diawal kehamilan ni. Kuatkn semangat awak, kita pasti boleh. ingat anak dlm badan pasti bersemangat nt.