Luka czer bernanah

Sy dah 22 hari. Luka czer dah kurang sakit cuma dihujung tu bila sy tekan aka keluar nanah. Dia mcm bengkak sikit and kemerahan. Sy ada cuci guna dermacyn. Adakah perlu refer klinik? Atau ianya norma dalam proses sembuh?

3 Balas

Sy dahpun pergi klinik utk dptkan antibiotik. Kena makan utk 5 hari. Td doc tekan2 dia ckp cuma lapisan luar yg infected. Mintak jauh la kalau infected sampai kedalam. Ibu2 yg mengalami hal yg sama dinasihatkan dptkan nasihat doc. Pergi swasta je pun dulu takpe. Ikhtiar sebelum semakin teruk ya