Luka czer bernanah

Sy dah 22 hari. Luka czer dah kurang sakit cuma dihujung tu bila sy tekan aka keluar nanah. Dia mcm bengkak sikit and kemerahan. Sy ada cuci guna dermacyn. Adakah perlu refer klinik? Atau ianya norma dalam proses sembuh?

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

mgkin kena g klinik tya nurse... saya hari ni, hari ke 17 yg hujung tu rasa denyut denyut sakit... beberapa hari lepas ada berdarah bahagian tu.. mak saya tgkkan kata ada luka mcm mengelupas.. saya x pernah cuci bahagian cezar tu.. saya mandi mcm biasa, lps mandi saya pastikan lap guna lampin baby sampai kering... masa hari ke 15, nurse ckp luka jahitan kering dan x merah.. dia kata sgt cantik.. entah la saya pun x dpt nmpk luka jahitan tu sbb jenis berisi dan berlemak d perut馃槄

Baca lagi

Sy dahpun pergi klinik utk dptkan antibiotik. Kena makan utk 5 hari. Td doc tekan2 dia ckp cuma lapisan luar yg infected. Mintak jauh la kalau infected sampai kedalam. Ibu2 yg mengalami hal yg sama dinasihatkan dptkan nasihat doc. Pergi swasta je pun dulu takpe. Ikhtiar sebelum semakin teruk ya

lama x nanah tu nk sembuh sis?

kalau bernanah kne pg klinik.