Tak rasa baby gerak

sy dah 21w, dah rasa baby gerak dari 19w, tp hari ni belum rasa baby gerak, sy patut risau atau benda tu normal? 😭

8 Balas

Kalau awk risau better pi klinik terus check..tp dlm 21w tu xkuat sgt dia punye kick n movement..kdg xperasan..apapon sy rasa awk kne pi klinik jgk la klau btol awk rasa mmg xde pergerakan lgsung

2w ago

betul.gi klinik.scan. sy pun xrasa kicking. terus gi scan. emm elok je sihat beliau membesar.alhamdulillah

saya start 20 minggu dah rasa baby tendang.Sekarang 23minggu,lagi lah dia aktif..tapi ada time dia rehat jugak.Kalau yg islam,cuba bukak surah yussuf,maryam dgn zikir.time tu memang baby akan aktif..😘

sy pnh rasa mcm ni,baby kecik lg tp mmg kita jd over thinking sbb xtahu keadaan dlm perut kn..nnti try minum ais,mkn aiskrim ke..biasanya bt cmtu msti baby akn bg respon pd kita

saya masuk 27minggu...bru kuat gerakan dia😅sebelum ni,ada hari dia tak gerak langsung..tp fikir positif je...klu rasa xsenang duduk sbb tak de gerakan,better p scan la

Awkk sy pun 21w dah tak pernah rasa lagi 🫠 maybe firstmom kot sy ni. Tapi masa buat detail scan haritu alhamdulillah baby aktif je.

2w ago

Lambat jugak la ek 🫠 sy dari 18w tunggu konon kot ada tendang2, last2 sampai 21w masih tak rasa 🥲 btw mcm mana nak cari detak jantung tu? Hehe

Saya 23 weeks kadang2 baby memang x aktif, time malam malam baring kat katil baru rasa baby menendang 🥹

alhamdulillahh gerok and sgt2 aktif 🤰skmo skrg dh nk msuk 32 week🥰🥰

cuba makan aiskrim, kalau tak gerak juga sila ke doktor untuk scan