Bayi kurang gerak

saya dah rasa baby gerak since 19w, ni dah masuk 21w selalu baby kerap je gerak tapi tadi lepas bersama suami baby kurang aktif bergerak. saya baca online katanya normal baby kurang aktif lepas bersama suami. betul ke? #firstbaby #ingintahu

5 Balas

1st pregnancy ke sis? Ke da 2nd 3rd? Kalau 1st pregnancy biasa doc tak saran kan bersama lg sbb baby baru nak develop. Risau blh bahaya kan kandungan. Sbb sy gugur 2 mggu lepas bersama suami. Lepas luar. Baby meninggal dlm perut. Kalau da 2nd 3rd pregnancy takpe. Kalau sis nak yakin baby ok sis pegi buat scan cek baby ok tak. Kalau ok baby gerak alhamdulillah

awal lagi sis. sy mula2 Pon mcm tu 18w dh rasa. kdg2 dia akan slow xaktif sgt. nt lepas tu dia aktif balik. ni dh msok 23w Pon mcm tu . ada masa ni. inshallah selagi dia gerak walaupun slow baby sihat je tu

Normal tu sis , size dlm rahim masih luas sbb tu kdg rasa kdg tak . Inshaallah. Nak bersama dgn suami rasanya takda masalah cuma jgn ganas2 je kot . Yg risaunya bila baby kurang gerak time 28w keatas

saya lps bersama suami LG aktif dia bergerak 🤣🤣🤣🤣🤣 saya pregnant twins,kejap2 belah kiri kick,kjp lagi belah kanan,perut saya MCM ape dah🤣

lepas sperm didalam? perut mengeras dgn kerap x?

9mo ago

tak lepas pun sbb ada baca kalau lepas dalam nanti dapat false contraction. tu saya pelik kenapa baby kurang gerak sbb tak lepas dalam 😭