Baby kerap bergerak

Masa 19w rasa perut mcm berombak beshe2 je. Skrg dah 21w, kerap rasa baby gerak non-stop tak kira waktu 🥲 smpai kdg rasa susah nak lelap, asyik terjaga bila baby gerak. Bukan berombak beshe2 dah, rasa mcm kena gusti dr dlm perut 🥹 Ad yg situasi mcm sy tak?

4 Balas

sya dri 20 minggu start da rsa twins sya bergusti dlm perut ni,mngiring s belah knan twin 1 tendang2,mngiring kiri twin 2 lgi mnendang😂😂..serba salah kita nak baring mengiring sblah mna..🤭

baby tengah aktif tu.. saya kalau tiap kali rasa baby bergerak mmg bersyukur sangat2 sbb tu petanda dia sihat n aktif dalam rahim.. walaupun kejap2 buat kita rasa nak buang air kecil.. hehe..

1y ago

Saya nk , saya baru je masuk 22w . Sjk 20w mmg dah rasa baby aktif sngt dlm perut . Tp sejak semalam saya dpti baby tak seaktif sebelum ni . Dpt rasa pergerakan kecil . Apa yg perlu saya buat ? Perlukah saya pergi ke emergency terus ?

samaaa. saya 22w+ ada hari rasa mcm baby tgh bergusti dlm perut sampai takboleh tido. ada hari rasa ombak2 je 😅

Baby tengah aktif tu mommy. Kena banyak sabar. As long baby bergerak Alhamdulillah.