Baby tak gerak

Assalam, nak tanya ibu² normal ke tak rasa baby gerak sehari? Sy dh 19week.. Sy start rasa baby gerak 17week.. Pagi biasa baby dalam perut sy dh gerak² tp hari ni dia tak gerak normal ke?

1 Balas

Bawah 20w memang normal je antara rasa dan tak. Akan lagi jelas masa 20w keatas. Tu pun kalau less than 28 weeks memang normal gerakan takde pattern yg tetap. 28w nnt baru akan ada pattern gerakan yg agak tetap untuk kita kira