hamil

sy bru lepas pantang 66hari..anak sy da masuk 2 bulan..sminggu lpas sy ada brsama suami lebih kurng 3x..dan suami "trlepas" dalam..sy takot sy hamil lagi..anak kecik lagi..dan anak sy full BF..ibu2 tolng bgtau sy..hamil ke nnti..😩😥😥

1 Balas

puan dh try chck upt?? emm...sush nk ckp puan..sbb depend pd bdn..hormon serta kesuburan kita ketika itu .tp mcm doc pnh ckp dkt sy..biasa lepas bersalin mmg cpt subur n blh cpt melekat...emm...next time cer puan try mnta suami blikan pil emergency jika terlepas dalam... pil postinor namanya..jika puan merancng sendri..puan minta suami bli kondom siap2 serta pelincir .. bila setiap kali nak bersm puan mnta suami guna kondom..mcm sy..suami blikan postinor.. alhamdulillah takat ni ok...tp postinor ni dlm sbulan ada limit pengmbilan nya..