cara memujuk bayi untuk menyusu

Sy bersalin ceaser, Dan ni anak pertama, anak sy ada masalah sedikit semasa dilahirkan Dan dipisahkan dengan saya dimasukkan ward. Dua Hari tak dpt tengok dan menyusu kan dia. Sekarang dia dah umur Dua minggu, Dan sy Ada masalah menyusu .. sebabkan dia seperti taknak menghisap puting sy .. sy taknak dia lapar Dan sakit, sy terpaksa bagi dia susu formula. ??? apa perlu sy buat .. selagi Tak bagi susu badan , sy rasa serba salah dgn dia.. ?

2 Balas

Try je bagi susu badan, puting susu awak kecik kottt tu yg baby susah nak hisap susu awak. Cuba mainkan puting awak supaya dia bertambah besar. Masa nak bagi susu anak tu, cer mainkan dulu puting awak bagi bagi dia hisap. Inn Shaa Allah menjadi. Sbb saya mcm tu dulu

awal lagi tu sis sua n bg je dia hisp lama2 insyaallah lama lama dia suke then mungkin putig tek awak kecik kot then die xjumpa? cuba bca artikel theasianparent tntg teknik penyusuan

4y ago

Kiranya masalah sy ni normal lah kalau anak pertama Dua minggu susah nak susu badan? Haah puting kecik.