Flavettes Effervescent (Vit C)

Saya 6W1D ,sebelum dapat tahu pregnant seminggu lepas saya mmg amalkn Acid Folic dan Flavettes ,bila dapat tahu pregnant saya stop Flavettes sebab kandungan vit c 1000mg .Saya risau iaya terlalu tinggi , adakah saya boleh memakan Flavettes semula?.Anyone ?

2 Balas

bole rujuk dgn doc sbb rasanya vitamin c pun ada limit berapa mg perlu ambil.tkt nnt trlebih dos.

5y ago

Doctor minta makan Multivitamin rather than vit c .So after this saya makan Multivitamin .Thank you sis

Teeruskan makan vit c.. Cuma jarakkan masa dlm 2jam dari pengambilan ubat lain.

5y ago

Thank You sis 😉