Jarak makan ubat selepas makan malam

Sy baru siap makan malam dan sy ingat nk makan iron tablet sy yg siang tadi sy x termakan. tapi sy terfikir, perlu jarak ke tak makan iron tablet tu sesudah makan malam. Sy cuma makan sesuatu yg sedikit pedas dan asam. Susu tu x ada.. Ada jarak x? Kalau sy makan folic acid tu pun lepas makan pagi, ada jarak tak ya?#ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

5 Balas

Disarankan lebih elok jika makan pagi masa bangun tido perut kosong tu. saya makan lepas subuh. Lepas tu kemas rumah siapkan breakfast tetiba dah 2 jam. Boleh makan breakfast terus.

xsilap Sy. mcm obimin. mkan perut kosong atau 2 jam lps mkn. xkira la mkn pedas ke apa ke

Ada sis. Jarak satu jam lps mkn mlm

2jam sebelum atau selepas makan.

🤔🍜-💊?