minta tlg, sy nak tanya

Sy baru mengandung dlm 8week. tp sy find out sy ada spotting dah 2 hari. spotting berlaku pada sebelah malam. dan darah tu warna cokelat pekat mcm darah haid yg last2 tu. normal ke? atau bahaya utk baby?

9 Balas

better terus berjumpa doc.terus ke kecemasan. jgn biarkan lame. sy dah trauma😣😣😣 pleaseeee terus ke kecemasan, ape2 nnt kt sane dia akan check up kandungan kite.. walaupon awak rase mcm biasa, tp jgn dibiarkan.. kite xtahu keadaan kandungan kite..

Klau kluar tompok2 normal , if kluar ktul2 tu xnormal , klau darah bnyk n perut sakit pun xnormal , klau sis kluar darah n wrna coklat sikit2 xde skit perut normal ja sis , sy dh 2kli pegi klinik check dr ckp normal , klau skit trus pegi hospital

2y ago

Awk, doktor ada bagi apa2 ubat tak masa tu?

Ini kena jumpa doktor untuk scan. Kalau baby okay, ada heartbeat, dan tak ada sebab pendarahan lain macam polyps/ kandungan luar rahim, doktor boleh bagi ubat kuatkan rahim.

Sis any spotting/bleeding early pregnancy xnormal..kena cepat pergi hospital utk check ya 😊

Kalau ada spotting sikit atau banyak terus ke emergency ye. Lagi2 awal kandungan ni bahaya

Tak normal sis, apa sahaja yg keluar selain dari keputihan sila pegi jumpa doktor

Tak payah tunggu berhari2, once nmpk spotting terus pergi check hosp

Boleh jadi normal dan tak normal sis

better pi hospital