Kurang selera makan

Sy baru mengandung 10 minggu tp selera makan kurang. Makan je kadang rasa nak muntah. Jadi sy paksa jugak untuk makan apa yg boleh masuk tp kuantiti sedikit dan berulang. Okay ke untuk baby? Risau tak dpt nutrien yg cukup. Sblm mengandung mmg sy kuat makan. Minta pendapat semua TQ

2 Balas

Mesti makan folic acid & minum susu wlaupun kurang selera nk mkn utk tambah kalsium & nutrien baby. Sekurangnya mkn bubur ayam

mmg seeloknya makan kerap tapi dlm kuantiti sikit. buat camtu kurang masuk angin so kurang loya. takde masalah pun.