Baru bersalin

Sy baru melahirkan anak sulung 18 Sept 2020. Dan skrg baru dtg haid selepas melahirkan hari tu, utk pengetahuan biasanya sy dtg haid dlm tempoh seminggu tp kali ni dah masuk minggu kedua darah haid masih byk. Adakah itu normal? Utk makluman sy jg mengambil suntikan depo sbgi alat perancang kehamilan atas saranan doktor. Sy risau sbb darah haid masih byk sehingga hari ini dan ini merupakan haid yg pertama selepas melahirkan bulan september hari tu. #1stimemom

1 Balas

maaf puan sy kurang psti ttg ini sbb tiada.pnglmn suntik depo..jika pendarahan berterusan..better puan rujuk dgn doc ...kadang kala suntikan jika tidak sesuai...dan imune dgn bdn juga akan ada.kesan smpingannya..jd better consult.dgn doc bagaimana..mcm sy ..sy merancng sndri..sbb sy tahu sy ada effect dan risiko pd dri saya jika ambil.depo dan juga pil perancng..mg dpmudahkan segalanya..aamiin.