kebas tangan

sy baru masuk 28week. normal ke tgn jadi kebas sampai sakit sgt. tapak tgn dua2 kadnag tkleh kepal2 sbb mmg sakit sgt. cucuk2 mcm ada letrik pun ada. kadang tido mlm pun sampai terjaga. kena bgn sandar kt dinding restkn tgn ke bwh baru ok sikit. tgh makan ke masak ke pun tetiba tgn jd kebas tk rasa apa.

6 Balas

could be carpal tunnel syndrome.. better jumpa doctor utk kepastian sbb boleh affect kerja harian.. mcm saya dulu, jari kebas sampai nak pegang chopstick pun tak boleh 😅

Carpal tunnel syndrome tu wak..rendam tangan dlm air suam hari2 15mnt 2 3 kali sehari lg bagus..byk kes ibu mengandung mcm tu dtg jumpa Physio

Tak normal kot.. maybe kurang kalsium. Better pegi check doktor

mcm sengal² ke sis yg skit nye smpai ke tulang tu?

calcium kurang ke?

jumpa doktor